Mimmi

Jag heter Mimmi Moore och det var jag som 1997 öppnade Mimmis Hunddagis i Bromma, Äppelviken.

Jag kommer från en riktigt hundtokig familj och har alltid haft många hundar runt mig under hela min uppväxt.

Min första egna hund fick jag som 6-åring, en helt underbar blandrastik vid namn Lazy, som var min bästa vän i 14 år. Efter hennes bortgång köpte jag min första schäfer, tiken Centa. Med henne började jag träna lydnad och spår.

Ett år senare köpte jag min älskade Capone, även han en schäfer. Han var en riktig bästis och en helt underbar brukshund! Med honom tränade jag lydnad, spår, men framförallt skydd, under hela hans nästan 11-åriga liv.

Efter att Centa och Capone gått bort flyttade Buggsy hem till oss, och självklart även han en schäfer!
Under Buggsys 15åriga liv tog vi även över en omplacerings hund, lilla taxen Goldie. 

Det var ett självklart val för mig att välja djurvårdarlinjen när jag skulle välja gymnasium. Medans jag pluggade hade jag turen att få ett vikariat på kvällarna som veterinärsassistent. Jag lärde mig otroligt mycket under dessa år och hundintresset blev, om möjligt, ännu större! Jag gick på i pincip alla kurser och föreläsningar som fanns inom hund och varg; allt från sjukvård (på hund givetvis) till hundpsykologi, raskunskap, varg-föreläsningar, problemhundshantering, oräkneliga hundläger m.m.

Jag jobbade även på ett annat hunddagis i nästan ett år innan jag startade mitt eget. Det var där jag träffade Anna, som jag idag driver Mimmis Hunddagis med.


Idag består familjen på Ekerö av mig och min man, våra tre söner, två katter, fyra papegojor samt schäfern Defendo
 

Anna

Jag heter Anna Waldenström och jag har jobbat här sedan våren 1999 och är delägare i Mimmis Hunddagis.

Jag har alltid älskat djur, men det var först när jag fyllde 12 år som jag fick min alldeles egna hund; en westiekille vid namn Storm. Han ledde in mig på hundbanan och med honom gick jag alla kurser som gick att gå. Så småningom blev jag instruktör inom Sveriges Hundungdom och satt även som ordförande i Skarpnäck Hundungdom. Det var fantastiskt roligt och lärorikt, inte minst att själv få hålla kurser för andra ungdomar med ett brinnande hundintresse!

Man kan säga att hundlivet tog över och jag skaffade hund nummer två; ytterligare en westiekille, Daffy, 

Förutom att jag då tävlade mycket i olika hundsporter såsom agility, lydnad, utställning och flyball började jag arbeta på ett hunddagis i västra Stockholm, och det var där jag träffade Mimmi som jag idag driver Mimmis Hunddagis med!
År 2009 adopterade jag greyhounden Finix, från Irland. Finix var en gammal kapplöpningshund, och när han inte sprang in några pengar längre, ville ägaren inte ha honom utan lämnade in honom på ett hundstall för avlivning. Tack vare organisationen Hundar Utan Hem fick Finix en ny chans i livet! (läs mer om HundarUtanHem och deras omplaceringsverksamhet på våran hemsida).

Att få jobba heltid med hundar är fantastiskt roligt och jag trivs otroligt bra med det jag gör! Många av dagishundarna bor hemma hos mig på fritiden när husse och matte reser bort, eller jobbar sent, så för mig är hundarna inte bara ett jobb utan också en livsstil!
 

Alicia

Jag heter Alicia och har jobbat på Mimmis Hunddagis sedan oktober 2018.
Jag började först som praktikant och i januari 2019 blev jag anställd och jag trivs som fisken i vattnet.
Innan jag började på Mimmis Hunddagis så har jag jobbat som hästskötare i ett stall ute på Munsö, och på 2 andra hunddagis i Stockholm.
Under åren 2014-2016 så åkte jag dessutom aktivt fram och tillbaka för att hjälpa till med utsatta hundar i Spanien.
Jag är uppvuxen i hästvärlden men har alltid haft hund vid min sida. Under mitt sista år i gymnasiet så sadlade jag av från hästarna och gick helhjärtat in på hundnörderiet.
Jag läste Djurvårdslinjen på gymnasiet, och efter det har jag pluggat till hundskötare, till hundinstruktör och funnit stort intresse i draghundssporten.
Jag har två hundar, Maggie och Lindsey.
Förutom mitt hundintresse så står även naturen mig väldigt nära, ledig tid spenderas helst i skog eller i fjäll.
Jag älskar att gå till jobbet och mötas utav mina kollegor, både de tvåbenta och de fyrbenta!
 

Ida

Jag heter Ida och har jobbat här sedan januari 2022.
Jag har alltid gillat djur, och redan som liten drömde jag om att få jobba med djur på något sätt.
På gymnasiet gick jag en Djurparks/Sällskapslinje och är utbildad Djurvårdare.
För mig har hundar alltid varit lite extra speciella, och efter mycket tjat på mina föräldrar så skaffade vi till slut äntligen en hund! Det var bland det bästa som hänt mig! Det blev en svart labrador vid namn Sigge och han var världens snällaste!

Jag har sedan studenten 2015 jobbat på olika hunddagis i Stockholm; ett riktigt roligt, mysigt och lärorikt jobb.
Jag är nyast i gänget på Mimmis Hunddagis och ser verkligen fram emot att få lära känna alla hundar och ägare och kollegor ordentligt!